[O1] Zablokowane tylne prawe drzwi - prośba o pomoc

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sebba75
    Ambiente
    • 2009
    • 225

Mam pytanie do osób, które mają te zasłony z Miloteca. W jakim stopniu przepuszczają słońce w porównaniu do szyb oklejonych folią. Ze względu na córkę muszę kupić takie zasłony lub okleić szyby i nie wiem co wybrać. Trochę drogie są te zasłony i głupio byłoby wydać tyle kasy i nie mieć żadnego efektu. W tej chwili mam rolety na przysawki ale prawie cały czas odpadają, jedna już mi się rozpadła jak spadła na asfalt przy otwarciu drzwi.
  • grzesio99
    Drive
    • 2007
    • 59

Witam - mam taki problem - zablokowały mi sie tylne prawe drzwi, tzn. gdy otwieram auto z pilota to w tych drzwiach rygielek nie wyskakuje, normalnie jak się otwiera od środka to za pierwszym pociągniecie powinien on wyjść do góry a za drugim powinny się otworzyć drzwi. Niestety nie da się tak zrobić.
    Myślałem że zciągnę boczek i zerknę - ale przecież najpierw muszę otworzyć drzwi. - Wie ktoś jak AWARYJNIE OTWORZYĆ DRZWI??
    Z góry dzięki za odpowiedź
    Kolor: czerwień rajdowa
    Model: GLX
    Silnik: 1,6 AEE z LPG
    UPro520XL + A1500

Komentarz

• chevidan
      Drive
      • 2008
      • 80

musisz ściągnąć tapicerkę-da się.

Komentarz

• grzesio99
        Drive
        • 2007
        • 59

Ale jak - odkręcić śruby co są w uchwycie do zamykania drzwi. A co z tymi co sa dookoła na dole.
        UPro520XL + A1500

Komentarz

• chevidan
          Drive
          • 2008
          • 80

te co są w uchwycie to poprostu ściągasz maskownicę z rączki i odkręcasz.śrub do okoła tapicerki nie musisz odkręcać.z czuciem ciągnij za tapicerkę od dołu i zaczną wyskakiwać plastiki z drzwi w które są wkręcone właśnie te śrubki.nie zapomnij o śrubce za maskownicą głośnika wysokotonowego przy klamce.najgorsze dopiero przed Tobą będzie później.mimo że tapicerkę zdejmiesz i tak drzwi nie otworzysz(patent skody).trzeba zlokalizować usterkę i ją usunąć wewnątrz drzwi lub jeszcze przed rozbieraniem tapicerki otwórz przednie drzwi i na słupku na których wiszą drzwi tylne jest guma przez którą przechodzą przewody.zsuń gumę i sprawdź czy nie masz przełamanych przewodów.ostrożnie z prądem-w swoiej octcie miałem to samo ,w tych samych drzwiach i grzebiąc w elektryce zrobiłem spinola i wysiadły mi liczniki(wskazówki położyły się na zero)
          u mnie przyczyną była zalana wodą płytka sterująca elektryką w drzwiach(w tą płytkę wpina się największą kostkę która jest w drzwiach a zamontowana jest w silniczku od szyby).

Komentarz

• zgucio
            Rider
            • 2007
            • 691

otwórz drzwi z przodu i pomiędzy drzwiami tylnymi a słupkiem jest gumowa rurka, zdejmij ją tam są przewody, prawdopodobnie przetarte albo już całkiem zerwane i dlatego centralka nie chce ci ich otworzyć

wystarczy połączyć kable zaizolować i wszystko będzie działać- u mnie to było przyczyną
            ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

• grzesio99
              Drive
              • 2007
              • 59

Jeśli chodzi o centralny to faktycznie nie działa - patrzyłem na te kable i wyglądają OK, a jeśli chodzi o tapicerkę w drzwiach to odkręciłem te śruby w uchwycie i za maskownicą głośniczka i niestety po lekkich szarpaniach nie dało się zciągnąć. Szarpałem i nic - ale jeśli chodzi o szarpanie w dół to raczej nie bo przecież u samej góry tapicerka jest zaczepiona obok szyby. Dostałem sie nawet do linki ale wygląda OK, myślałem że cos z linką nie tak ale wygląda na to że jest ok.
              Juz sam nie wiem jak to rozebrać - ale bede jutro dalej kombinował.
              Dalej proszę o ewentualne porady.
              Pozdrawiam
              UPro520XL + A1500

Komentarz

• chevidan
                Drive
                • 2008
                • 80

złap tapicerkę na dole i pociągnij do siebie.trochę siły się przyda tylko nie połam tapicerki.

Komentarz

• grzesio99
                  Drive
                  • 2007
                  • 59

Panowie CUD - poszedłem teraz do garażu aby luknąć na tą wiązkę kabli między drzwiami ale nie dała się ruszyć ale po kilkukrotnym zamknięciu i otwarciu auta z pilota zauważyłem że ten "dzyndzel" od zamykania drzwi przy szybie się poruszył - chwyciłem za klamkę od wewnątrz i drzwi się otworzyły.
                  Ale niestety centralny w tych drzwiach dalej nie działa. po otwarciu drzwi zerknąłem na te kable ale wyglądają OK. Ruszałem tymi kabelkami i nic - zero reakcji.
                  Jakieś rady co do centralnego w tych drzwiach.
                  Pozdrawiam
                  UPro520XL + A1500

Komentarz

• zgucio
                    Rider
                    • 2007
                    • 691

może problem z wtyczką przy zamku lub w innym miejscu z wiązką najlepiej zdejmij boczek sprawdź calą instalacje nie zakładaj boczka i pojeżdzij troche w razie czego nie bedziesz myślal już jak zdjąć boczek

albo udać sie do jakiegoś dobreg elektryka niech zobaczy co jest grane
                    ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

Pracuję...